Ποιοί είμαστε

sxetika me emasdΤο Κέντρο Λόγου Γραφής και Επικοινωνίας  λέξις,  είναι ένας χώρος αξιολόγησης κι αποκατάστασης δυσκολιών που αφορούν στο παιδί, στον ενήλικα και στην οικογένεια καθώς επίσης και ένας χώρος για την προαγωγή του παιχνιδιού, τη δημιουργική απασχόληση όπου και έχει αναγνωριστεί ως προϋπόθεση για την υγιή ανάπτυξη των νοητικών, κοινωνικών και ψυχικών δεξιοτήτων των παιδιών.

 

 

 

Στόχος μας είναι η   έγκαιρη και έγκυρη αξιολόγηση ,η πολύπλευρη διερεύνηση ,η σωστή προσέγγιση των δυσκολιών και η αποκατάσταση,  με σεβασμό πάντα  στην προσωπικότητα του παιδιού, του ενήλικα και τις ανάγκες της οικογένειας, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι δυσκολίες .

 

 

Η διεπιστημονική ομάδα  αποτελείται από ειδικούς εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές  ψυχολόγους, συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού, παιδοψυχίατρο   κι έχει στενή συνεργασία με παιδίατρο – αναπτυξιολόγο.

 

Επίσης στην ομαδα μας υπάρχει εξιδεικευμένο προσωπικό παρέχοντας θεραπείες μεσω τέχνης -παιγνιοθεραπεία , χοροθεραπεία,  μουσικοθεραπεία,  δραματοθεραπεία  και εικαστική ψυχοθεραπεία.

 

Στο κέντρο αποκατάστασης λόγου γραφής και επικοινωνίας λέξις  λειτουργούν ομάδες λόγου , ομάδες  κοινωνικών δεξιοτήτων και συναισθημάτων .

 

Λειτουργεί προγράμμα δημιουργικής απασχόλησης , μουσικόκινητικής αγωγής καθώς και θεατρικο παιχνίδι.

 

Θεωρούμε οτι η ενημέρωση η εκπαίδευση και η συνεχής μάθησης των γονιών αλλα και των εκπαιδευτικών ειναι απαραίτητη . Στο λέξις οργανώνονται συντονισμένα σεμινάρια εκπαιδεύσεις και ομάδες γονέων  για θέματα που αφορούν στο παιδί  στον έφηβο και στην οικογένεια . Τέλος , υπάρχει η δυνατότητας διοργάνωσης ομιλιών , σεμιναρίων ή εκπαίδευσης  γονέων και εκπαιδευτικών στον χώρο του νηπιαγωγείου ή του σχολείου .