Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ελέγχου Διάσπασης της Προσοχής με Ενσυνειδητότητα (MINDFULNESS)

Date: November 9, 2015 Author: mastortz Categories: Events, News, Σεμινάρια

 

Αφορά παιδιά, εφήβους και ενήλικες που παρουσιάζουν ΔΕΠΥ – Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα.

Εάν σαν γονείς αντιμετωπίζετε δυσκολίες όπως:

  • Να πρέπει να επαναλάβετε πολλές φορές αυτό που ζητάτε από το παιδί χωρίς αποτέλεσμα
  • ΄Εντονες αντιδράσεις και ξεσπάσματα θυμού
  • Έλλειψη σεβασμού και ορίων
  • Απερίσκεπτες πράξεις, παρορμητισμός, περιορισμένη ανοχή στις δυσκολίες της καθημερινότητας
  • Να πρέπει να σκέφτεστε και να κάνετε περισσότερα από το παιδί σας αντί για εκείνο
  • Η μελέτη και τα σχολικά καθήκοντα να γίνονται με δυσκολία, φωνές, ένταση, άγχος, δυσαρέσκεια, καταναγκασμό
  • Μείωση της σχολικής επίδοσης, μαθησιακές δυσκολίες και κενά μάθησης
  • Να πρέπει να διοχετεύετε μεγάλη ενέργεια στις καθημερινές υποχρεώσεις
  • Να μην έχετε χρόνο και δυνάμεις για να παίξετε και να περάσετε καλά με τα παιδιά σας
  • Να αισθάνεστε ότι έχετε χάσει το παιχνίδι της συζυγικής σχέσης, γιατί τα θέματα των παιδιών σας ξεπερνούν
  • Να φοβάστε να πάτε στο σχολείο για ενημέρωση και βαθμούς
  • Να ακούτε χαρακτηρισμούς όπως: απρόσεκτος, αφηρημένος, αδιάφορος, τεμπέλης, τρελούτσικος, απερίσκεπτος, ανεύθυνος, διαταρακτικός, παρορμητικός, έξυπνος αλλά δεν διαβάζει, φευγάτος, δύσκολος μαθητής και πολλά άλλα κοσμητικά επίθετα, που σας αποθαρρύνουν και σας καταρρακώνουν σαν γονείς του συγκεκριμένου παιδιού

 

Ενδεχομένως γνωρίζετε ήδη οτι το παιδί σας παρουσιάζει κάποιας μορφής Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα. Εάν δεν το γνωρίζετε ή το υποψιάζεστε, είναι ώρα να απευθυνθείτε σε ειδικούς ώστε να έχετε μία έγκυρη διάγνωση για το τι ακριβώς συμβαίνει. Το επόμενο βήμα είναι η αντιμετώπιση και λύση του προβλήματος. Το παιδί που παρουσιάζει ΔΕΠΥ, έχει πλεονάζουσα κινητικότητα καθώς και μεγάλη δυσκολία στην επικέντρωση της προσοχής. Πρόκειται για μία Νευρολογική Διαταραχή της ανάπτυξης, η οποία συνεχίζει να υφίσταται και στην ενήλικη ζωή σε σημαντικό ποσοστό των περιπτώσεων.

 

Η ανάπτυξη της Ενσυνειδητότητας – MINDFULNESS, αποσκοπεί στην Επικέντρωση της Προσοχής στις Σκέψεις, τα Συναισθήματα και τις Σωματικές Αισθήσεις, όπως αυτά συμβαίνουν σε παρόντα χρόνο. Δηλαδή κάθε στιγμή. Με άλλα λόγια, καλλιεργεί την ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.

 

Αποτελεί ένα Εργαλείο Ζωής, με την βοήθεια του οποίου περιορίζεται η ατελείωτη Διάχυση και επιτυγχάνεται η διοχέτευσή της σε στοχευμένες πράξεις. Βελτιώνεται η Αποδοτικότητα, η Ικανοποίηση, η Ευχαρίστηση και κυρίως ελέγχεται το διαρκές Άγχος που βιώνει το παιδί ή όποιος άλλος υποφέρει από Διάσπαση Προσοχής.

 

Έχοντας αναπτύξει την Επίγνωση, το παιδί μαθαίνει να συνειδητοποιεί πράξεις και συναισθήματα με αποτέλεσμα να Αυτορυθμίζει κάθε φορά την συμπεριφορά του, περιορίζοντας τις αρνητικές συνέπειες του παρορμητισμού του.

 

Με την καθημερινή εφαρμογή απλών τεχνικών, αρχίζει να αναδύεται ένας νέος Εαυτός πιο ευέλικτος και συνεργάσιμος, με λιγότερες αντιστάσεις, μεγαλύτερη ανεκτικότητα, υπευθυνότητα και αυτοεκτίμηση. Οι γονείς με την σειρά τους καθοδηγούνται ώστε να προχωρήσουν σε νέους τρόπους διαπαιδαγώγησης. Εκεί που υπάρχει Διάσπαση της Προσοχής, επικρατεί Χάος και Αταξία. Άρα θα χρειαστεί να μιλήσουμε για αλλαγές στη δομή και την καθημερινή ρουτίνα του σπιτιού, για στόχους και συμπεριφορές, για μία επικοινωνία που θα επιτρέπει την αποδοχή και την υποστήριξη. Και γιατί όχι να μπορεί να υπάρξουν όλοι μαζί περνώντας καλά, χωρίς επικριτική διάθεση και χωρίς ανησυχία για το μέλλον, δηλαδή με έναν Ενσυνείδητο τρόπο ζωής.

 

Το Πρόγραμμα Ελέγχου Διάσπασης Προσοχής με Ενσυνειδητότητα – MINDFULNESS διαρκεί 8 εβδομάδες, 2.5 ώρες κάθε φορά. Πρόκειται για ομαδικό πρόγραμμα. Το κόστος του προγράμματος είναι 200 ευρώ.

Ημερομηνίες προγράμματος: 21/11/15 – 28/11/15 – 5/12/15 – 12/12/15 – 9/1/16 – 16/1/16    Ώρες 16: 00μμ – 18:30μμ

Την εκπαίδευση και καθοδήγηση των ομάδων πραγματοποιεί η Στέλλα Χαρολίδου Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Παιδιών, Οικογένειας, Ενηλίκων. Πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Προγράμματος Αντιμετώπισης Άγχους με Ενσυνειδητότητα (Mindfulness – based Stress reduction / MBSR)

 

Πληροφορίες στο τηλ.: 210 6254220

Τόπος διεξαγωγής: Χαριλάου Τρικούπη & Τατοΐου 73 , Κηφισιά – 1ος όροφος

afisa_mindfulness1

 

 

 

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,