Αντιμετώπιση Άγχους και Διάσπασης Προσοχής με Ενσυνειδητότητα-MINDFULNESS σε παιδιά και εφήβους. Εισαγωγικό Σεμινάριο

Date: April 2, 2015 Author: mastortz Categories: Events, News

steste

Ενσυνειδητότητα-Mindfulness, σημαίνει:  Εστιάζω την προσοχή μου συνειδητά, στην παρούσα στιγμή,  επιτρέποντας έτσι την επαφή με τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις αισθήσεις και την σωματική μου κατάσταση, όπως ακριβώς αυτά συμβαίνουν Εδώ και Τώρα.  Η πρακτική και συστηματική εφαρμογή αυτής της  Συνειδητής Επίγνωσης, περιορίζει την διάχυση της Προσοχής και ελέγχει το τοξικό στρες και το άγχος  που προέρχονται από την καθήλωσή του νου στο παρελθόν, από τα αρνητικά και άχρηστα συναισθήματα, από την ανησυχία  και τον φόβο για το μέλλον.

 

Ο Ενσυνείδητος Νέος τρόπος σκέψης που προκύπτει από τις στοχευμένες Διαλογιστικές τεχνικές που εφαρμόζονται, διευκολύνει την Συγκέντρωση της Προσοχής, ρυθμίζει την διακίνηση των συναισθημάτων,  αναπτύσσει την Αποδοχή της πραγματικότητας και την διαχείριση των δύσκολων καταστάσεων, καλλιεργεί την αυτοεκτίμηση, περιορίζει τις αντιδραστικές συμπεριφορές.

 

Στο εισαγωγικό σεμινάριο θα ασχοληθούμε με τα ακόλουθα θέματα:

-Ιστορικά και φιλοσοφικά στοιχεία της μεθόδου. Επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα. Εφαρμογές στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, και των Επιχειρήσεων σε χώρες του εξωτερικού.

-Ανάλυση των βασικών εννοιών στις οποίες στηρίζεται η ανάπτυξη της Ενσυνειδητότητας.

-Άγχος-stress, Διάσπαση προσοχής. Πώς επηρεάζουν την καθημερινότητα. Πως συσχετίζονται. Ποιά η σημασία τους στην σχολική και ακαδημαϊκή πραγματικότητα.

-Γνωριμία και εξοικείωση με την Διαλογιστική Ψυχοεκπαιδευτική τεχνική μέσα από την οποία αναπτύσσεται η Ενσυνειδητότητα.  Διαλογισμός, θεωρία και πράξη.

-Ασκήσεις και πρακτική εφαρμογή της  Ενσυνειδητότητας. Ο ρόλος της, στην προσωπική ανάπτυξη και στην επικοινωνία με του άλλους. Βιωματική ομαδική διεργασία.

 

 

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν, Ειδικοί Ψυχικής Υγείας, Γιατροί, Εκπαιδευτικοί, Κοινωνικοί Επιστήμονες, γυμναστές, διατροφολόγοι, Φυσιοθεραπευτές, φοιτητές, Γονείς.

Θα πραγματοποιηθούν τρείς τρίωρες συναντήσεις:

26.04 – 3.05 – 10.05.2015, ημέρα Κυριακή, 5μμ-8μμ.

Εναλλακτικές ημερομηνίες:

30.04 – 7 .04 – 14.04, ημέρα Πέμπτη,  11πμ-2μμ.

 

Το κόστος συμμετοχής θα είναι 160E, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Για ανέργους και φοιτητές, το κόστος θα είναι 140E, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Θα υπάρχουν σημειώσεις και βεβαίωση συμμετοχής.

 

 

Εισηγήτρια:  Στέλλα Χαρολίδου, Κλινική Ψυχολόγος, Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια.

Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Mindfulness-based stress reduction/MBSR.               

Πρόγραμμα αντιμετώπισης Άγχους με Ενσυνειδητότητα.      

 

Σχετικό άρθρο για  την  Ενσυνειδητότητα :

     Η Δύναμη της Ενσυνειδητότητας (MINDFULNESS) στην Εφηβεία.

                      

Tags: , , , , , , , , , , ,